αρχ. σελίδασυντακτική ομάδατρέχον τεύχοςπροηγ. τεύχηαναζήτησηοδηγίεςεπικοινωνίαenglish

 

τεύχος 22
(Άνοιξη 2013)

περιεχόμενα

περιλήψεις

βιογραφικά

βιογραφικά

 

Δημήτρης Καμπόλης

 

Ο Δημήτρης Καμπόλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου. Στην ακαδημαϊκή του κατάρτιση και τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η Εθνομουσικολογία και η Μουσική Παιδαγωγική. Στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης εργάστηκε ως μουσικολόγος στο Ι.Ε.Μ.Α., αναλαμβάνοντας την κύρια επιμέλεια στην αποδελτίωση και τεκμηρίωση ελληνικών μουσικών περιοδικών των αρχών του 20ού αιώνα. Επίσης, ως παιδαγωγός μουσικής έχει εργαστεί σε ολοήμερο δημοτικό σχολείο. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

 

  

Κώστας Καρδάμης

 

Ο Κώστας Καρδάμης (ιστότοπος: www.ionio.gr/~kardamis) είναι μουσικολόγος και υπηρετεί ως λέκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την Ιστορία της Νεοελληνικής Μουσικής. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνονται, επίσης, η μουσική για σύνολα πνευστών, η όπερα και η διάδραση μουσικής, κοινωνίας και πολιτικής. Είναι μέλος του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, της συντακτικής ομάδας των περιοδικών Μουσικός Λόγος και Μουσικός Ελληνομνήμων, καθώς και της ελληνικής επιτροπής της RILM. Επίσης, είναι Γενικός Επιμελητής της σειράς Μνημεία Νεοελληνικής Μουσικής. Από το 2003 έχει αναλάβει την επιμέλεια του Αρχείου και του Μουσείου της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.

 

  

Βερονίκη Μαυρίκη

 

Η Βερονίκη Μαυρίκη γεννήθηκε το 1984 στη Χίο, όπου ξεκίνησε τα πρώτα βήματά της στη μουσική σε ηλικία 6 ετών, μελετώντας αρμόνιο και κατόπιν πιάνο στο τοπικό παράρτημα του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Στη συνέχεια σπούδασε αρμονία στο Δημοτικό Ωδείο Άρτας και αντίστιξη στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου, με μουσική ειδίκευση στο ακορντεόν. Την περίοδο αυτή εργάζεται ως καθηγήτρια ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Χίου και το ενδιαφέρον της έχει επικεντρωθεί στον τομέα της μουσικοθεραπείας και στην επίδρασή της στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

  

Κωνσταντίνος Γ. Σαμπάνης

 

Ο Κωνσταντίνος Γ. Σαμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Όπερα από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Ιστορική Μουσικολογία από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με το θέμα «Η όπερα στην Αθήνα κατά την οθωνική περίοδο (1833-1862) μέσα από τα δημοσιεύματα του Τύπου και τους περιηγητές της εποχής». Ασχολείται ειδικώς με την εισαγωγή, την υποδοχή και την εδραίωση της όπερας στα θέατρα του ελληνόφωνου χώρου κατά τον 19ο αιώνα. Εργάζεται ως φιλόλογος από το 1989, είναι παντρεμένος και έχει δύο ενήλικες κόρες.

 

 

 
© 2002-2021 Περιοδικό Πολυφωνία